Sommarkurser 2016

Sommarkurser 2016 på Fridhems folkhögskola. Anmälan här!

Skapa med tyg på Fridhems folkhögskola i Svalöv, 11-15 juli. 

Mattor, korgar, väskor, smycken – allt går att tillverka av återvunna tyger! På den här kursen går vi igen­om olika sätt att skapa med tyg, de flesta helt utan nål och tråd. Vi lär oss urgamla tekniker, vi binder, virkar och flätar, samt experimenterar med tygcollage. Vi förvandlar stuvbitar, kasserade kläder, gamla spetsar och mattrasor till vackra och användbara saker. Veckan avslutas med vernissage!

Återbrukshantverk på Fridhems folkhögskola i Svalöv, 18-22 juli. 

Egentligen borde allt det vi kallar skräp – returpapper, plastpåsar, förpackningar, kartonger, läskburkar – inte alls kallas för skräp. Det är ju material som det går att göra nya vackra saker av! 
På den här kursen lär vi oss olika tekniker för att återanvända papper, plast och annat “skräp” i hantverksmässig form: vi flätar och binder korgar och väskor, spinner plarn (plastic yarn) med slända, väver enkla mattor, tillverkar nya saker av läskburkar och petflaskor och gör papperspärlor av tidskriftsidor.  
Tyngdpunkten ligger på lustfyllt skapande och på att utveckla krea­ti­viteten. Vi går igen­om grund­läggande material-, färg- och kompositionslära. Inga förkunskaper krävs.