Mosaik:

5-dagars sommarkurs på Fridhems folkhögskola i Svalöv

På den här kursen lägger vi mosaik på stora och små krukor, brickor, fat, små bordsskivor och andra föremål. Vi prövar många olika material och tekniker och går igenom färg, komposition, mönster och stilisering. En tur till loppis blir det, för att hitta både trasigt porslin och föremål att lägga mosaik på. Tyngdpunkten ligger på lustfyllt skapande och på att utveckla den inneboende kreativiteten. Inga förkunskaper krävs.

 
Mosaik av trasiga cykelreflexer och glasmosaik.

Mosaik av trasiga cykelreflexer och glasmosaik.

Återbrukshantverk: 

5-dagars sommarkurs på Fridhems folkhögskola i Svalöv

 På den här kursen lär vi oss olika tekniker för att återanvända papper, plast och annat “skräp” i hantverksmässig form: vi flätar och binder korgar och väskor, väver enkla mattor, tillverkar papperspärlor av tidskriftsidor och mycket mer. Tyngdpunkten ligger på lustfyllt skapande och på att utveckla krea­ti­viteten. Vi går igen­om material-, färg- och kompositionslära. Inga förkunskaper krävs.

 
Fat av chokladpapper och chipspåsar.

Fat av chokladpapper och chipspåsar.

En och en halv dag på Kallerholm

En ”all inclusive inspirationskurs i betong" på en och en halv dag med mycket inspiration och kreativitet, god mat och hembakad fika på den vackra Kallerholms Gård, nära Svedala. Vi ses en lördag eller söndag för gjutning och sedan en vardagskväll för uppackning. Anmälan till Lena Henriksson, 0703-885789. 

Anpassad Workshop

Har du en liten arbetsyta i trädgården? En oömm gräsplätt eller garageuppfart? Samla ihop dina vänner eller grannar som är sugna på att gjuta i betong, så kommer jag med allt som behövs. Hör av dig så planerar vi tillsammans!  0704 575174 malena@calimero.se                     

workshop_mariegunnel.jpg