Mosaik:

5-dagars sommarkurs på Fridhems folkhögskola i Svalöv

På den här kursen lägger vi mosaik på stora och små krukor, brickor, fat och andra föremål. Vi prövar många olika material och tekniker. Vi går igenom färg, komposition, mönster och stilisering, men tyngdpunkten ligger på lustfyllt skapande och på att utveckla den inneboende kreativiteten. Inga förkunskaper krävs.

detalj.jpg

Återbrukshantverk: 

5-dagars sommarkurs på Fridhems folkhögskola i Svalöv

Egentligen borde allt det vi kallar skräp – returpapper, plastpåsar, förpackningar, kartonger, läskburkar – inte alls kallas för skräp. Det är ju material som det går att göra nya vackra saker av! 
På den här kursen lär vi oss olika tekniker för att återanvända papper, plast och annat “skräp” i hantverksmässig form: vi flätar och binder korgar och väskor, spinner plarn (plastic yarn) med slända, väver enkla mattor, tillverkar nya saker av läskburkar och petflaskor och gör papperspärlor av tidskriftsidor.  
Tyngdpunkten ligger på lustfyllt skapande och på att utveckla krea­ti­viteten. Vi går igen­om grund­läggande material-, färg- och kompositionslära. Inga förkunskaper krävs.

En och en halv dag på Kallerholm

En ”all inclusive inspirationskurs i betong" på en och en halv dag med mycket inspiration och kreativitet, god mat och hembakad fika på den vackra Kallerholms Gård, nära Svedala. Vi ses en lördag eller söndag för gjutning och sedan en vardagskväll för uppackning. Anmälan till Lena Henriksson, 0703-885789. 

Anpassad Workshop

Har du en liten arbetsyta i trädgården? En oömm gräsplätt eller garageuppfart? Samla ihop dina vänner eller grannar som är sugna på att gjuta i betong, så kommer jag med allt som behövs. Hör av dig så planerar vi tillsammans!  0704 575174 malena@calimero.se                     

workshop_mariegunnel.jpg