Skapa med tyg:

5-dagars sommarkurs på Fridhems folkhögskola i Svalöv

Mattor, korgar, väskor, smycken – allt går att tillverka av återvunna tyger! På den här kursen går vi igen­om olika sätt att skapa med tyg, de flesta helt utan nål och tråd. Vi lär oss urgamla tekniker, vi binder, virkar och flätar, samt experimenterar med tygcollage. Vi förvandlar stuvbitar, kasserade kläder, gamla spetsar och mattrasor till vackra och användbara saker. Veckan avslutas med vernissage!

detalj.jpg

Återbrukshantverk: 

5-dagars sommarkurs på Fridhems folkhögskola i Svalöv

Egentligen borde allt det vi kallar skräp – returpapper, plastpåsar, förpackningar, kartonger, läskburkar – inte alls kallas för skräp. Det är ju material som det går att göra nya vackra saker av! 
På den här kursen lär vi oss olika tekniker för att återanvända papper, plast och annat “skräp” i hantverksmässig form: vi flätar och binder korgar och väskor, spinner plarn (plastic yarn) med slända, väver enkla mattor, tillverkar nya saker av läskburkar och petflaskor och gör papperspärlor av tidskriftsidor.  
Tyngdpunkten ligger på lustfyllt skapande och på att utveckla krea­ti­viteten. Vi går igen­om grund­läggande material-, färg- och kompositionslära. Inga förkunskaper krävs.

En och en halv dag på Kallerholm

En ”all inclusive inspirationskurs i betong" på en och en halv dag med mycket inspiration och kreativitet, god mat och hembakad fika på den vackra Kallerholms Gård, nära Svedala. Vi ses en lördag eller söndag för gjutning och sedan en vardagskväll för uppackning. Anmälan till Lena Henriksson, 0703-885789. 

Anpassad Workshop

Har du en liten arbetsyta i trädgården? En oömm gräsplätt eller garageuppfart? Samla ihop dina vänner eller grannar som är sugna på att gjuta i betong, så kommer jag med allt som behövs. Hör av dig så planerar vi tillsammans!  0704 575174 malena@calimero.se                     

workshop_mariegunnel.jpg